FULL_TIME

Data Architect (vast/freelance) - Rkitek

Antwerp, East Flanders, Flemish Brabant BE
2024-03-22
2024-03-29

“In data we trust” Jij ook? Ben jij de persoon die gelukkig wordt van een databeleid te ontwerpen en uit te tekenen? RKITEK zoekt jou!

WAT ZAL JE DOEN?

Je neemt het voortouw in het ontwerpen en uittekenen van de datastrategie en -beleid . Hiervoor werk je met verschillende stakeholders van onze klant samen en adviseer je hen hoe ze data efficiënter kunnen inzetten.

Wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan, bepaal je de tools & technologieën, zet  je datamodellen op en bouwt deze verder uit. Je aligneert verschillende architecturen met elkaar en brengt de data flow in kaart.

Na het uittekenen van de juiste architectuur, sta je mee in om ook de technische implementatie uit te voeren.

Jouw brede kennis en inzicht in de hedendaagse en toekomstige data opslag en integratie mogelijkheden van de grote cloudplatformen ondersteunen de verdere uitbouw van het data architectuur domein bij RKITEK.  Jij bepaalt mee de verdere koers en zorgt voor vernieuwende inzichten.

WIE BEN JIJ?

Streven naar de beste oplossing voor de klant is waar jij voor gaat.  Dit doe je door je kennis permanent te onderhouden en outside the box te denken. 

Je hebt een sterke kennis van data architectuur, methodologieën, best practices en patronen.

Je bent niet alleen strategisch sterk. Je hebt ook inzicht in abstracte structuren en kan deze omzetten in bedrijfsmodellen die consistent en conceptueel sterk zijn.

Communicatieve skills zijn een must om abstracte thema’s concreet en bevattelijk uit te leggen aan de stakeholders. Je bent relationeel sterk en met jouw communicatie en overtuigingskracht trek je de Business mee in belangrijke beslissingen rond Data en Information.

TECHNISCHE BAGAGE?

  • Een gedegen kennis van data warehouses, data lakes en data virtualisatie
  • Vanuit business requirements kan jij bepalen welke tools en technologieën best gepast zijn in de specifieke situatie omtrent data opslag, verwerking en analyse
  • praktische ervaring met het uitvoeren van technische implementaties rond data management
  • een ruimte ervaring met diverse cloud platformen met focus op de aangeboden diensten en technologieën rond data architectuur (AWS, Google,…)
  • ervaring met het opzetten van ETL processen

ONS AANBOD

Bij RKITEK kom je terecht in een innovatieve en uitdagende werkomgeving waar onze collega’s en klanten centraal staan. Openheid, transparantie en vertrouwen staan bovenaan ons lijstje van bedrijfswaarden.  Ruimte voor initiatief en ondernemerschap zitten in ons DNA.

Je komt terecht in een team van architecten met wie je kennis kan delen en waar je elkaar kan inspireren.  Je staat eveneens in nauw contact met onze andere teams (development, cloud) zodat je ook kan terugvallen op hun expertise wanneer dat nodig is.
Tijdens onze kennisdelingssessies kom je ook regelmatig met de verschillende teams in contact.

We nemen de tijd om, op basis van een persoonlijk groeiplan, jouw evolutie te faciliteren in de richting die je zelf mee bepaalt.  Verschillende gesprekken doorheen het jaar zorgen dat dit groeiplan leeft en aangepast wordt waar nodig.

Op de verschillende social events (shortski, familiedag/weekend, afterwork drinks,…) vormen we ook na de uren een hecht team en leer je je collega’s ook op een andere manier kennen!

En last but not least bieden we een competitief salarispakket, een uitgebreid pakket aan voordelen en kortingen en uiteraard een stel gepassioneerde toffe collega’s.